23/03/2021

Как да таргетираме пътуващите по работа?

мъж работи на компютър

За много бизнеси в сферата на туризма, корпоративните пътуванията играят съществена роля. Говорили сме за това и в нашата статия “Ще се възстанови ли бизнес туризмът след пандемията?”, където даваме по-подробна информация за това каква част от туризма всъщност е за бизнес и колко е важен този сегмент за успеха на туристическия сектор. И въпреки че ситуацията в световен мащаб плавно и постепенно започва да се нормализира в следствие от взетите мерки за борба срещу вируса, разработените ваксини и др., все пак туризмът си остава силно засегнат от тази криза.

Както всички други видове пътувания, така и тези по работа биват сведени до минимум, а компаниите преосмислят разходите за командировки. В повечето случаи първокласното пътуване за 2-часова среща или конференция може да се отмени, тъй като голяма част от тях се заменят от онлайн видео срещи. И все пак, пътувания с цел разрастване на компанията трудно и с не такъв успех се състоят в Zoom или друга подобна платформа. При тези срещи личният контакт обикновено е от голямо значение.

Затова, макар и с намалени темпове, бизнес пътувания има и по време на Covid-19. И както и преди сме обсъждали, бизнес пътниците са едни от най-предпочитаните гости за домакините. Затова в тази статия ще ви дадем няколко идеи за това как да таргетирате и привличате по-успешно точно тях.

Високи стандарти за хигиена и безопасност

Служителите в компаниите, които се грижат за организацията на пътуванията, вече се съсредоточават и върху генерирането на протоколи за безопасност за служителите, които тръгват на път. Здравето на техните служители вече се превръща в основен фокус. Точно поради тази причина в момента апартаментите за отдаване под наем изпъкват пред оживените хотели, защото предлагат повече уединеност и контактът с други хора е сведен до минимум.

Домакините трябва да се постараят чистотата в апартамента да е безупречна и да си поставят високи стандарти и правила за почистването. Важно също е и да информират гостите си за това и да създадат сигурност и доверие у тях. Ето какви санитарни стандарти определихме ние от Flat Manager за нашите апартаменти:

Тази визуализация добавяме към листинга на апартамента, за да могат гостите ни да се почувстват сигурни, че запазват място, което ще ми предостави пълен комфорт и безопасност.

Свързване с гости, посещавали вече нашите апартаменти

Освен че трябва да наблегнете на здравната безопасност на вашите имоти, помислете и за начини да се свързвате с бизнес пътници, които преди това са отсядали във ваш апартамент. Хубаво е да поддържате връзка с компании, които често използват вашите апартаменти за пътуванията на своите служители служители . В миналото това може да не е било толкова наложително, защото заетостта не е била проблем и компаниите сами са се свързвали активно с вас, за да търсят настаняване. Но в ситуацията на пандемия нещата са по-различни и се налага ние, като домакини, да бъдем проактивни.

Допълнителни предимства

Друга добра идея е да предоставяте допълнителни предимства на тези гости. Предложете им код за отстъпка за бъдещи резервации, снабдете апартамента с бутилка вино или друг комплимент, ароматни свещи или хубава козметика в банята. Всеки малък детайл прави впечатление. Бъдете креативни и накарайте своите лоялни клиенти да се почувстват ценени!

Важно е апартаментът да е проектиран и обзаведен така, че да е подходящ за бизнес пътниците. Нека те се почувствам у дома си по време на своята командировка. В нашата статия “Как да превърнем апартамента си в магнит за “бизнес пътешественици”?” може да видите с какво трябва да разполага вашият имот, за да си осигури вниманието корпоративните пътници.

За да таргетирате успешно бизнес пътешествениците, трябва и да наблегнете на тези удобства в листинга на апартамента. Покажете ясно на снимките си с какви удобства разполагате, споменете интернет връзката и телевизия, съответно и други удобства като Netflix, HBO Go и т.н.

Предстоящи събития и добра локация

Въпреки че събитията все още не са се върнали с пълна сила, започнете да проучвате кои от тях все пак са насрочени 2021 г. в градовете, в които имате имоти. Особено ако те са в непосредствена близост или има удобен транспорт до вашия имот.

Проверете кои са били предишните участници в това мероприятие, свържете се с техните HR екипи и ги запознайте с възможността да отседнат при вас. Така, дори и събитието да бъде отменено за по-късна дата, те ще ви познават и имат предвид при търсенето на имот. По този начин, ако го направите навреме, със сигурност ще изпреварите своите конкуренти и ще се откроите пред компаниите.

Ние от Flat Manager осигуряваме настаняване за служителите на нашите доверени корпоративни партньори, като се грижим винаги то да е с много високо качество и те да се чувстват напълно комфортно по време на своето служебно пътуване. Ако имате нужда от настаняване за вашите служители, не се колебайте да се свържете с нас!

envelopephone
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram