23/03/2021

Как да таргетираме пътуващите по работа?

мъж работи на компютър

За много бизнеси в сферата на туризма, корпоративните пътуванията играят съществена роля. Говорили сме за това и в нашата статия “Ще се възстанови ли бизнес туризмът след пандемията?”, където даваме по-подробна информация за това каква част от туризма всъщност е за бизнес и колко е важен този сегмент за успеха на туристическия сектор. И въпреки че ситуацията в световен мащаб плавно и постепенно започва да се нормализира в следствие от взетите мерки за борба срещу вируса, разработените ваксини и др., все пак туризмът си остава силно засегнат от тази криза.

Както всички други видове пътувания, така и тези по работа биват сведени до минимум, а компаниите преосмислят разходите за командировки. В повечето случаи първокласното пътуване за 2-часова среща или конференция може да се отмени, тъй като голяма част от тях се заменят от онлайн видео срещи. И все пак, пътувания с цел разрастване на компанията трудно и с не такъв успех се състоят в Zoom или друга подобна платформа. При тези срещи личният контакт обикновено е от голямо значение.

Затова, макар и с намалени темпове, бизнес пътувания има и по време на Covid-19. И както и преди сме обсъждали, бизнес пътниците са едни от най-предпочитаните гости за домакините. Затова в тази статия ще ви дадем няколко идеи за това как да таргетирате и привличате по-успешно точно тях.

Високи стандарти за хигиена и безопасност

Служителите в компаниите, които се грижат за организацията на пътуванията, вече се съсредоточават и върху генерирането на протоколи за безопасност за служителите, които тръгват на път. Здравето на техните служители вече се превръща в основен фокус. Точно поради тази причина в момента апартаментите за отдаване под наем изпъкват пред оживените хотели, защото предлагат повече уединеност и контактът с други хора е сведен до минимум.

Домакините трябва да се постараят чистотата в апартамента да е безупречна и да си поставят високи стандарти и правила за почистването. Важно също е и да информират гостите си за това и да създадат сигурност и доверие у тях. Ето какви санитарни стандарти определихме ние от Flat Manager за нашите апартаменти:

Тази визуализация добавяме към листинга на апартамента, за да могат гостите ни да се почувстват сигурни, че запазват място, което ще ми предостави пълен комфорт и безопасност.

Свързване с гости, посещавали вече нашите апартаменти

Освен че трябва да наблегнете на здравната безопасност на вашите имоти, помислете и за начини да се свързвате с бизнес пътници, които преди това са отсядали във ваш апартамент. Хубаво е да поддържате връзка с компании, които често използват вашите апартаменти за пътуванията на своите служители служители . В миналото това може да не е било толкова наложително, защото заетостта не е била проблем и компаниите сами са се свързвали активно с вас, за да търсят настаняване. Но в ситуацията на пандемия нещата са по-различни и се налага ние, като домакини, да бъдем проактивни.

Допълнителни предимства

Друга добра идея е да предоставяте допълнителни предимства на тези гости. Предложете им код за отстъпка за бъдещи резервации, снабдете апартамента с бутилка вино или друг комплимент, ароматни свещи или хубава козметика в банята. Всеки малък детайл прави впечатление. Бъдете креативни и накарайте своите лоялни клиенти да се почувстват ценени!

Важно е апартаментът да е проектиран и обзаведен така, че да е подходящ за бизнес пътниците. Нека те се почувствам у дома си по време на своята командировка. В нашата статия “Как да превърнем апартамента си в магнит за “бизнес пътешественици”?” може да видите с какво трябва да разполага вашият имот, за да си осигури вниманието корпоративните пътници.

За да таргетирате успешно бизнес пътешествениците, трябва и да наблегнете на тези удобства в листинга на апартамента. Покажете ясно на снимките си с какви удобства разполагате, споменете интернет връзката и телевизия, съответно и други удобства като Netflix, HBO Go и т.н.

Предстоящи събития и добра локация

Въпреки че събитията все още не са се върнали с пълна сила, започнете да проучвате кои от тях все пак са насрочени 2021 г. в градовете, в които имате имоти. Особено ако те са в непосредствена близост или има удобен транспорт до вашия имот.

Проверете кои са били предишните участници в това мероприятие, свържете се с техните HR екипи и ги запознайте с възможността да отседнат при вас. Така, дори и събитието да бъде отменено за по-късна дата, те ще ви познават и имат предвид при търсенето на имот. По този начин, ако го направите навреме, със сигурност ще изпреварите своите конкуренти и ще се откроите пред компаниите.

Ние от Flat Manager осигуряваме настаняване за служителите на нашите доверени корпоративни партньори, като се грижим винаги то да е с много високо качество и те да се чувстват напълно комфортно по време на своето служебно пътуване. Ако имате нужда от настаняване за вашите служители, не се колебайте да се contact us!

envelopephone
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram