21/05/2021

3-ма емблематични интериорни дизайнера

Красив интериорен дизайн на скъп апартамент

В тази статия ще ви представим трима интериорни дизайнера на бутикови хотели, които са емблематични по свой начин. Те са на различна възраст и съответно са творили в различни периоди. Ще ви запознаем с тяхната биография, ключови проекти от тяхното портфолио и ще споделим цитати на всеки един от тях.

Дейвид Рокуел

Роден през 1956 година в Чикаго, Илинойс, САЩ Уебсайт: https://www.rockwellgroup.com/we-know-hospitality

Дейвид Рокуел е легендарен архитект и интериорен дизайнер. Произхожда от артистично семейство и това предопределя връзката му с проекти за обзавеждане на декори за различни постановки в театъра. Завършил е архитектура в Syracuse University.

Основаната от него през 1984 година фирма Rockwell Group впоследствие има сключен договор с Marriott за обзавеждане на различни марки хотели от портфолиото.

Един от най-известните му проекти е ресторанта в Nobu Hotel Caеsers Palace Las Vegas. Масите са обособени като сепарета и придават усещане за уединение.

Също така е проектирал семейния музей на Walt Disney в Сан Франциско и the Dolby Theatre (бившият Kodak Theatre), където няколко години подред се проведе връчването на наградите Оскар.

„Всеки проект е възможност да учиш, да решаваш проблеми и да преодоляваш предизвикателства, да изобретяваш и преоткриваш. “

Филип Старк

Роден през 1949 година в Париж, Франция

Уебсайт: https://www.starck.com/

Творчеството на Филип Старк е много отличително. Той залага на черно-бялата гама, с издължени линии. Често е избиран за дизайн на фоайета на хотели, които искат да се изпъкнат по определен начин, като например хотел Paramount в Ню Йорк. Ако говорим за влияние, творчеството на Старк е зашеметяващо. Има над 10 000 дизайна в различни области – от маратонки, през различни превозни средства (мотоциклети, голф колички и яхти) до културния център на Билбао.

Наскоро участва в първия проект за дизайн на стол с помощта на изкуствен интелект.

„Опитвам се да преоткрия защо даден предмет съществува и защо някой би се опитал да го преразгледа. Не обмислям техническите и комерсиални параметри толкова, колкото желанието за мечта, което хората са се опитали да проектират върху предмета.“

Кели Уистлър

Родена през 1967 година в Мъртъл Бийч, Южна Каролина, САЩ

Уебсайт: https://www.kellywearstler.com/

Любопитен факт за Кели Уистлър е, че през 1994 година е забелязана от редактор на списание Playboy и става Playmate за месец септември под псевдонима Kelly Gallagher. Със средствата, които спечелила, тя изплатила своя студентски заем и завършила интериорен дизайн в колежа по изкуства в Масачузетс, Бостън.

Кели Уистлър е изключително успешна дама в областта на интериорния дизайн за бутикови хотели от края на 90-те години насам. Нейните проекти преплитат различни форми и повърхности, като придават усещане за уют на пространството.

Един от най-отличителните й проекти е дизайнът на стаите в Santa Monica Proper Hotel. Съчетанието на форми и цветове в спалните и баните на хотела е наистина впечатляващо.

„Суровото и рафинираното не са в противоположните краища на спектъра на лукса. Те са две допълващи се характеристики, с които да населиш луксозната среда.“

„Всичко е свързано с цвят. Ако гледаш списание, реклама или телевизия, нещото, което запомняш е цвета.“

Ако се интересувате от други истории на интериорни дизайнери, можете да посетите блогa на водещия вносител на италиански мебели Essenza.

envelopephone
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram