14/04/2020

6 идеи как да оползотворим времето вкъщи

6 идеи как да оползотворим времето вкъщи

Представяме Ви 6 идеи за занимания вкъщи, които могат да ви помогнат да запазите „здрав дух в здраво тяло” по време на извънредното положение. Апартаментите, които управляваме са напълно подходящи за всички тези дейности, затова заедно с всяко предложение ще ви представим някои от тях, които разполагат с необходимото оборудване.

1. Готвене на кратки 30-минутни рецепти

Chopping food ingredients

Ако до този момент сте отлагали подобряването на кулинарните си умения, сега е подходящото време да го постигнете и да хапвате в домашния си уют ястия, които преди сте си мислели, че никога не бихте могли да приготвите сами.

Един от най-известните готвачи Джейми Оливър е майстор в готвенето на ястия за не повече 30-минути – има и издадена книга на тази тема, която ще споменем по-нататък. В интернет можем да намерим и безброй негови видеа с подобни рецепти, както и такива на други доказани готвачи!

Ето една интересна 30-минутна рецепта.

Също така ви представяме някои от апартаментите от нашето портфолио, в които ще намерите страхотни кухни!

La Maison – 2BD Suite, Vitosha Blvd

Zaimov’s Balcony -2BD Central Apartment

cО́coElie-aesthetic 2BD Apt next to NDK

2. Интензивни 10-минутни тренировки

Тренировките сутрин могат да бъдат доста ползотворни, независимо от продължителността им, благодарение на тяхната интензивност.

Има много кратки видеоклипчета online, подходящи за хора, които не разполагат с фитнес оборудване.

Ето и едно от тях.

Един от апартаментите, които управляваме даже разполага с крос тренажор и лежанка за коремни преси: Home Sweet Home 2BD on Dondukov Blvd

3. Срещи с приятели online – видео конферентни разговори и онлайн игри

В този период на социално дистанциране не е нужно да губите контакт с приятелите си. Напротив, сега имате възможността да общувате с тях по телефона или онлайн и да се разведрите взаимно.

Една от видео апликациите, които ползваме, за да комуникираме, се нарича Zoom. Освен това някои от най-популярните настолни игри имат и online версии – например Catan, Monopoly и Cards against humanity.

Представяме ви апартаменти със Smart телевизори. Един от тях даже разполага с Playstation и Virtual Reality, а друг с билярдна маса:

Designer, Business, Central, 1BDR Apt

Sofia Dream Apartments-Gamer’s Fav 2BD

Graf Ignatiev 1-BDR | Central Sofia

4. Четене на книги

Четенето на книги допринася не само за това времето да минава неусетно, но и обогатява нашата култура и светоглед. Сега имате възможността да прочетете или довършите всички книги, които сте отлагали. Вече споменахме за една от готварските книги на Джейми Оливър, но също така представяме и други препоръки.

  • „Моето меню за 30 минути” от Джейми Оливър
  • „Fitness анатомия” от Пат Манокиа – помощник в тренировките с илюстрации
  • „Как да преодолеем безпокойството и да се радваме на живота” от Дейл Карнеги – една класическа книга, която е подходяща за всеки период
  • „Несломен” от Лаура Хиленбранд – тази биографична книга за човек на име Луи Замперини беше екранизирана преди няколко години
  • „Малка червена книга за успешните продажби” от Джефри Гитомър – интересна книга за продажбите със забавни илюстрации

Някои от апартаментите, които управляваме, разполагат с библиотека с книги, предоставени от собствениците. Гостите могат свободно да четат тези книги и да допринасят за разширяване на библиотеката с книги, които самите те оставят.

Ето и един такъв апартамент: 5th Avenue Sofia | 2BDR, 2BTHR

5. Приготвяне на кафе

Въпреки че кафенетата не работят, не е нужно да се лишавате от любимата напитка на много хора – кафето. Просто ще се наложи да отделите малко време и сами да си я направите. Това е идеалният момент да се научите да правите различни видове кафе, като капучино например.

Това са някои от старите и популярни европейски марки кафе, които горещо препоръчваме: Julius Meinl, Cafés Richard, illy, Tchibo.

И не на последно българската марка Dabov specialty coffee, която предлага разнообразна селекция от най-качествените сортове кафе от цял свят.

Апартаментите, които управляваме разполагат с различни кафе машини – с кафе капсули, мляно кафе или филтър кафе.

Ето някои от тях:

ROSÉ 1BD designer apt in city centre

LOVEly 2BD with TOP location

Hip, Cosmopolitan Gem in the Heart of Sofia

Eleganto – 2BD Central, Stylish Flat

6. Онлайн курсове и обучения

Сега е много подходящ момент да оползотворим свободното си време с това да придобием нови умения или да доразвием вече придобити такива. В интернет можем да намерим курсове и обучения за всяка една сфера, а много от тях или са изцяло безплатни, или базовата част от тях е безплатна, за да може да я преминем и да разберем дали наистина за нас би си струвало да продължим.

Заповядайте на нашия сайт да разгледате и останалите апартаменти, които управляваме и които може да запазите за свой временен дом: https://flataway.eu/

envelopephone
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram