19/01/2021

ЧАСТ 2 | 21 тенденции при бутиковите хотели за 2021 година

спалня от бутиков хотел с голямо легло и телевизор

Вече ви представихме 10 тенденции, свързани със смарт хотели и зелени хотели. Във втората част, ще споделим още 11 тенденции при алтернативните места за настаняване, фитнес и уелнес хотелите, както и нови видове преживявания.

Алтернативни места за настаняване

11. Запазване на конкретна стая, сякаш запазваш място в самолет

Представете си да можете да разгледате изложба на картини или арт инсталации във фоайето на хотела си. Това вече е възможно във веригата хотели 21c Museum Hotels.

12. Мобилни хотели – оборудвани автобуси

Такъв тип автобуси първо нашумяха в Азия, но вече има подобни и в Америка. Компанията Cabin предлага спални автобуси от Лос Анджелис до Сан Франциско. Вече има видео ревюта онлайн, които показват предимствата и недостатъците на този вид транспорт.

13. Луксозни мотели – мотелите получават ъпгрейд

В миналото мотелите предлагаха базови условия навсякъде по света. Конкуренцията напоследък обаче подтиква собствениците да търсят предимство. Ако знаете, че даден мотел е луксозен, доста по-вероятно е да платите малко повече на вечер, за да се наспите добре. Доста нашумяла верига мотели в Тексас е Bunkhouse. Обзавеждането е цветно и модерно, а един от тях разполага с басейн.

14. Glamping – glamourous camping

Популярното движение glamping съвместява думите glamourous и camping. Това представлява къмпинг с луксозно обзавеждане. Вече има такива места за настаняване в Европа, Азия, Северна и Южна Америка.

15. Модерна архитектура сред автентични сгради – хотел до манастир в Холандия

В Западна Европа хората обичат контраста между модерното и автентичното в архитектурата. По този начин модерната сграда изпъква още повече и привлича вниманието. Пример за това е hotel Mariënhage в Айндховен.

hotel marienhage eindhoven

Фитнес и уелнес хотели

16. Фитнес оборудване в стаята

Гостите предпочитат все по-често да имат възможността да тренират, дори и в стаята си. Една от популярните компании за фитнес оборудване с видео тренировки се казва Peloton. Освен че предлагат фитнес оборудване за дома, вече имат и сключени договори с големи хотелски вериги. Други компании, като Apple със своята Fitness програма, също навлизат в тази област.

17. Spa хостел

Явно има търсене на Spa условия, дори и сред гостите на хостелите. Вече има такъв хостел – The Green Elephant Hostelв Маастрихт. Освен Spa, този хостел предлага и масажи. Концепцията предлага луксозни условия към достъпен тип настаняване.

стаи от апартамент

18. Вземете домашния си любимец на почивка

Все повече хотели дават възможност на гостите да вземат със себе си своя домашен любимец по време на пътуването. Така не се налага на пътуващите да търсят някой, който да се грижи за него. Гостът трябва да плати символичен депозит в случай на инцидент. След престоя има кратък оглед за щети и ако всичко е наред, депозитът бива възстановен.

19. Преживявания, вместо придобивки – сърф лагери

Пример за изграждане на такъв сърф лагер идва от нашия сънародник Калоян Георгиев, който ще постигне това в Занзибар. Там водата е кристално чиста, а местните жители са гостоприемни и доброжелателни. Ето и препратка към статия за него.

20. Bleisure – пътуващите по бизнес удължават престоя си с няколко дни за удоволствие

Случвало ли ви се е да пътувате в чужбина, заради командировка и да искате да останете няколко дни след това, за да разгледате града на спокойствие, вместо само вечер след работно време? Все повече компании предлагат тази възможност на служителите си като допълнителна придобивка. Така се появи ново понятие – Bleisure: смесица между думите Business и Leisure. Вероятно след време тази дума ще фигурира във формулярите на летищата 🙂

21. Музикални събития в лобитата на хотелите – ексклузивен концерт или DJ сет

Конкуренцията сред хотелите води до иновативни идеи. Една от тях е сключване на договор за участие с местен изпълнител, група или DJ. Изнася се своеобразен концерт за ексклузивна аудитория – посетителите на хотела. По този начин се увеличава консумацията на бара, а също така се повишава реномето на хотела.

Бар R34 на улица Денкоглу отваря врати скоро!

envelopephone
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram