05/11/2020

Нова структура на таксите към Airbnb

Discount for Airbnb Management - 15 percent

Airbnb прави дългоочаквана промяна в структурата на таксата за обслужване – от 7 декември всички профили на професионални домакини ще минат към “Host only fee”.

Какво точно се променя?

До момента нито домакинът, нито гостът можеха да изчислят с точност каква ще бъде крайната цена на престоя преди да бъдат начислени таксите на платформата. Затова тази промяна е положителна и за двете страни! От 7 декември таксата ще се поема изцяло от домакина и ще бъде фиксирана на 15% за всяка резервация. Към момента домакините плащат на Airbnb между 3% и 5%, а гостите – между 13% и 18%. Точният процент се определя от редица фактори, чиято непрозрачност бе неведнъж критикувана от Европейската комисия.

Какво прави тази промяна положителна за клиентите на Flat Manager?

Фиксираната такса е не само по-ниска, но и подобрява потребителското преживяване в платформата за потенциалните гости, защото още докато разлеждат и избират апартамент, те виждат крайната цена. Това улеснява избора на имот и прави по-лесно сравнението на цената в Airbnb спрямо тази в други платформи. Друго основно предимство е по-доброто позициониране на апартамента – имотите, които имат “Host only fee” излизат по-напред в търсенето и имат повече преглеждания.

А какво значи да си професионален домакин?

За професионален се смята всеки профил, който е свързан с канален мениджър – специализиран софтуер за управление на ваканционни имоти. Всички профили, създадени от Flat Manager, са свързани посредством наш софтуер, одобрен от Airbnb. Това ни позволява лесно да синхронизираме календарите и цените на имотите във всички платформи и да проследяваме резервациите от едно място. Благодарение на този софтуер приходите за клиентите ни няма да се променят, тъй като разликата в таксата ще бъде автоматично добавена към цената за нощувка.

Така добавяме още една точка към списъка с причини да се доверите на Flat Manager за управлението на вашия имот. Свържете се с нас сега!

envelopephone
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram