16/03/2021

Що е то „сервизиран апартамент“?

сервизиран апартамент със стълбище

Вече четири години с Flat Manager създаваме и прилагаме иновации в сферите недвижими имоти и туризъм в България. Някои от тези иновации са всъщност продукти и услуги, които успешно се предлагат на западните пазари от години. Нашата задача е да ги „преведем“, да ги настроим за нуждите на българските потребители и да ги развием на местния пазар. С първата вълна на пандемията дойде идеята да управляваме сервизирани апартаменти, но се оказа, че такива в България все още няма – ето защо започнахме да ги създаваме.

Какво означава „сервизиран апартамент“ ? Този звучен термин, буквално преведен от английски (serviced apartment) e познат в чужбина от години, но все още е малко популярен в България. Това е апартамент, който е напълно обзаведен и оборудван, отдава се на традиционен дългосрочен наем и предлага на наемодателите и наемателите допълнителни услуги – почистване, отстраняване на повреди, денонощна линия на английски език и т.н.

Сервизираните апартаменти често се наемат от чужденци, местещи се в нова държава, която не познават добре и имат нужда от съдействие и помощ по различни въпроси свързани с пребиваването им. Помощта, която оказваме на наемателите, включва всичко от прокарване на интернет и нагласяне на автоматично плащане на режийни сметки до препоръки за квартала, заведения, супермаркети и други места и дейности.

Ползите от професионалното обслужване на един апартамент под наем обаче са както за наемателя, така и за наемодателя. Наемодателят е освободен от ангажиментите свързани с казусите, които могат да възникнат в апартамента – от теч или повреда на ел. уред до присъствие на общо събрание. Често освен липса на време, наемодателите са възпрепятствани и от факта, че не живеят в същия град. Спокойствието, че апартаментът се поддържа в добро състояние, е едно от главните преимущества на услугата, защото едно от най-големите притеснения на всички собственици на жилища, е как ще заварят имота си след изтичане на наемния период.

Когато апартаментът е професионално управляван от Flat Manager, нашият екип се среща редовно с наемателя, за да се увери, че всичко е наред с престоя. По време на тези срещи може да се установи дали вътре се пуши, дали не се отглежда домашен любимец без знанието на собственика и дали се почиства и поддържа в добър вид. Със сигурност никой не иска да вижда как изглежда баня, която не е чистена в продължение на 2 години или пък да завари 2 котки и 3 папагала на купон (истинска история).

В днешния забързан свят най-ценното, което притежаваме е времето ни. Разкъсвани между хиляди ангажименти, борбата кое да приоритизираш първо е трудна. Неслучайно бизнеси, които пестят време, правят живота ни по-лесен и ни дават възможност да се фокусираме върху истински важните за нас неща са в подем. От онлайн пазаруването, през роботи, които да вършат част от домакинската работа до компании, които управляват имота, който отдаваме или който сме наели.

Свържете се с нас, за да ви спестим време.

envelopephone
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram