09/07/2024

Как да изберете правилната агенция за управление на Вашия имот?

Жилището е един от най-ценните активи, който можем да притежаваме. А когато използваме имота си за осигуряване на допълнителен доход, независимо дали става въпрос за отдаването му с краткосрочен, средносрочен или дългосрочен наем, често се налага да се доверим на фирма, която да поеме изцяло грижите за апартамента. Изборът на правилната агенция за управление е от съществено значение, за да се гарантира, че ще получите професионални услуги, които да ви спестят време, нерви и координация с наематели и подизпълнители за почистване, ремонти и други. В този статия ще ви представим няколко важни фактора, които трябва да вземете под внимание при избора на агенция за поддръжка на имот.

 • Изберете партньор с опит и експертиза
  Изключително важно е да изберете фирма, която разполага със стабилен опит в управлението на имоти. Екип с дългогодишна експертиза ще разбира нуждите и изискванията ви по-добре и ще може да предложи решения, които са най-подходящи за вашия имот. Те ще бъдат запознати с различните предизвикателства, които могат да възникнат и ще имат знанията и уменията да се справят с тях.
 • Проучете репутацята на избраната от вас агенция
  Репутацията на агенцията е още един важен фактор, който трябва да имате предвид. Проверете отзивите и препоръките на предишни клиенти, за да се уверите, че ще имате надежден партньор. Прочетете оценките и коментарите в Google, социални мрежи, поговорете с други собственици на имоти, които са използвали услугите на съответната агенция.
 • Проверете внимателно предлаганите услуги
  Важно е да проверите какви услуги предлага агенцията и дали те са в съответствие с вашите нужди и изисквания. Уточнете дали предоставят комплексно управление на имота, което включва създаване и менажиране на обява в съответните платформи, управление на резервации, координация с гостите, посрещане/ изпращане, почистване , поддръжка, както и административни и данъчни ангажименти.
 • Изберете фирма, осгуряваща поддръжка и почистване
  Чистотата и поддръжката на имота е ключов фактов, когато го отдавате в Airbnb. Това означава не само да имате красив и уютен дом, но и да поддържате неговата чистота и изправност на всички уреди и мебели в идеално състояние. Избраната от вас агенция трябва да разполага със структурирани процеси за почистване и контрол на качеството, защото това е основополагащо за успеха на вашия имот в съответните платформи за предлагане.
 • Внимателно преценете цените
  Цените са важен фактор при избора на агенция за управление на имот. Внимателно преценете агенционната комисиона и съотношението й със заявените услуги и ангажименти. Обсъдите какви приходи и чиста печалба за вас можете да очаквате от отдаванео на имота си. Важно е да сте наясно какво включват предлаганите услуги и какъв е принципът на ценообразуване – например какви допълнителни разходи, освен комисионата за управление, бихте имали за поддръжка, дребни ремонти, данъци и т.н. Въпроси като “Колко често ще се посещава имотът?”, “Какви са условията за допълнителни разходи?” и “Как се определят цените за почистване и поддръжка?” следва да бъдат уточнени предварително.
 • Запознайте се с договора за сътрудничество
  Преди да потвърдите сътрудничеството, уверете се, че разбирате условията на договора и какви са конкретните ви очаквания от агенцията. Бъдете внимателни и се запознайте детайлно с точките и клаузите в договра, за да сте сигурни, че всички условия и ангажименти, както и сроковете за изпълнение на задълженията, са посочени. Ако имате специфични изисквания или предпочитания, можете да настоявате те да бъдат включени.
 • Прозрачност и добра комуникация
  Не на последно място за успешното отдаване на имоти в Airbnb е ясната комуникация между агенцията и собственика на имота. Компания, която предлага прозрачност на финансовите отчети дейността си, както и редовна комуникация със собствениците на имотите, може да осигури спокойствие и увереност, че процесът по отдаване на имота ще бъде ефективен и успешен за вас.

В общи линии, когато става въпрос за избор на агенция за управление на имота ви, е важно да инвестирате време за проучване и анализ, за да вземете информирано решение. Намирането на правилен партньор е от съществено значение за успешното отдаване под наем на имота и поддържането на висок рейтинг в платформите, което от своя страна е предпоставка за по-добра печалба за вас.

Не пропускайте да се запознаете и с улугите, предлагани от Flat Manager – с над 7 години опит, компанията е лидер на българския пазар за управление на имоти с краткосрочен, средносрочен и дългосрочен наем. Flat Manager предлага широк спектър от услуги и работи с най-големите платформи за предлагане на апартаменти – Airbnb, Booking, Flataway и е единствената българска компания, партньор на Homes & Villas by Marriott International. Ако имате нужда от консултация за възможностите да печелите повече от имота си, без да полагате никакви усилия, попълнете контактната форма тук.

envelopephone
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram